Suklaajuustokakkua, kermavaahtoa ja herukkamelbaa

Siskoni viimekeväisissä häissä hääkakku oli toteutettu niin, että ennalta valitut sukulaiset ja ystävät leipoivat häälahjaksi omavalintaisen kakun. Tuossa joukossa oli aivan mielettömiä helmiä, joista jäi innokkaalle kakunsyöjälle monia hyviä makumuistoja ja kipinä toteuttaa samaa makumaailmaa omissa tulevissa leipomuksissa. Noissa juhlissa löysin paistetun juustokakun uudelleen ja nimenomaan suklaisena versiona.

 

Jennan känny 828

Tutustuin Keksihylly-nimiseen nettisaittiin vasta kuukausi pari sitten ja sieltä löytyi mielettömän helppo ja hyvännäköinen suklaajuustokakun ohje. Toistin ohjeen yks yhteen, koska en ole ennen tehnyt tällaista paistettua suklaajuustokakkua, enkä halunnut ottaa mitään riskejä. Suklaana käytin kuitenkin 47% kaakaota sisältävää leivontasulkaata.

 

Jennan känny 791

Kuten ohjeessakin suositeltiin, tarjosin kakun kanssa kermavaahtoa. Lisäksi ajattelin tehdä raikasta herukkamelbaa pakastimesta löytyvistä mummulan punaherukoista. Täyteläisen ja raskaan kakun kanssa sopivat ihanasti kepeä vaahdotettu kerma ja pirskahtelevan raikas melba. Nämä kaikki yhdistämällä tulos on tosi herkullinen.

Herukkamelban toteutin puristamalla sulaneet marjat siivilän läpi. Kypsentämättömien marjojen maku on yleensä raikkaampi ja hapokkuus on virkistävällä tavalla läsnä. Keitetyn kastikkeen hapokkuus ei yleensä ole samalla tavalla keventävän pirskahteleva. Myös hieman kohmeiset lakat voisivat toimia loistavasti kevyen sokeroinnin jälkeen. Kesäaikaan kasaisin kerman päälle suuren keon tuoreita marjoja.

 

 

 

Jennan känny 760

Jennan känny 767

Suklaajuustokakkua, kermavaahtoa ja herukkamelbaa

By 10.12.2014

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 60 minutes

Ingredients

Instructions

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista uunissa n. 10 minuuttia.
  2. Sulata sulkaa. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada massa vuokaan jäähtyneen pohjan päälle.
  3. Paista kakkua noin tunti, kunnes se on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä ohuella tikulla kakun keskeltä. Jos tikku on kokeilun jälkeen puhdas kakku on kypsä. Jäähdytä kakkua neljä tuntia ennen tarjoamista.
  4. Vaahdota kerma ja kasaa se jäähtyneen kakun päälle keoksi.
  5. Survo herukat siivilän läpi. Lisää loraus vettä ja makeuta tomusokerilla makusi mukaan.
  6.  Tarjoa melba kahvipöydässä pienestä kannusta kakun kera.

 

Print Friendly

 

 

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>