Sinappihunnutettu possunfilee, sinappikermakastike ja maalaisranskalaiset

Kuinkas ollakaan, joulu alkaa lähestyä jälleen uhkaavasti. Olen itse aikamoinen jouluihminen. Minua lähestyvä joulu ei siis haittaa, mutta jälleen kerran olen tuudittautunut illuusioon joulun kaukaisuudesta. Sitten koitti ensimmäinen adventti ja vasten kasvoja löi totuus siitä, että en ole ole valmistellut joulua vielä oikein mitenkään. Lahjat on miettimättä ja paketointitarpeetkin vielä kaupan hyllyllä.

Jennan känny 598

 

Ruualla fiilistelyn aloitan kuitenkin hyvissä ajoin. Ruokaintoilijalle varmin tapa päästä tunnelmaan on makujen ja tuoksujen kautta. Aamulla lisään kahvin joukkoon kanelia tai kaardemummaa ja ruokapöydällä maljakossa tuoksuaan levittävät koristellut kuusenoksat. 

Jennan känny 608

 

Meidän perheessä joulun lähestymistä juhlistettiin hunnuttamalla possunfilee paksulla sinappi-korppujauhokuorrutuksella. Sille kaveriksi sopii kermaisen täyteläinen kastike ja oheen oreganolla maustettuja maalaisranskiksia. Vähän vielä raikasta salaattia, mielijuomaasi ja kynttilänvaloa. Joulu saa tulla. Tai no, onneksi siihen on vielä pari viikkoa!

Jennan känny 619

 

Sinappihunnutettu possunfilee, sinappikermakastike ja maalaisranskalaiset

By 4.12.2014

  • Prep Time : 20 min minutes
  • Cook Time : n. 2h minutes

Ingredients

Instructions

  1. Ota filee tunti ennnen paistamista huoneenlämpöön. Poista mahdolliset kalvot, mutta jätä rasva halutessasi paikoilleen. Aseta liha uunivuokaan, mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Valuta päälle hunajaa ja tummaa siirappia, ripottele päälle kuivattua salviaa ja valkosipuliviipaleita maun mukaan.
  2. Tökkää lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista lihaa 150 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Kääri folioon.
  3. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ensin pitkittäin kolmeen osaan ja sen jälkeen viipaleet pitkittäin vielä kolmeen osaan niin, että palat ovat paksuja ranskalaisia. Kaada ranskikset uunivuokaan, lorota päälle reilusti öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla oreganolla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
  4. Sekoita kattilassa kerma, sinappi, maissitärkkelys ja paistoliemi. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Poista liha foliosta. Valele fileen paistopinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute saa hieman väriä. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>