Savukasslermoussella täytetyt voitaikinakukkaset

Tosikoisemme, 6kk, kummeja tuli kaksin kappalein meille kylään ihan tavallisena torstai-iltana. Olemme nähneet toisiamme koko porukalla viimeksi loppukesästä, joten halusin tehdä heille jotakin ihanaa itsetehtyä, mutta kuitenkin päästä melko helpolla uhmaikäisen kolmeveen ja yleiseen taitamattomuuteensa kyllästyneen puolivuotiaan kanssa kokkaillessa. Idea tähän leivonnaiseen lähti yleisen hyväksynnän saaneista aiemmista mousse-kokeiluistani ja joulunajan tavasta tehdä leivonnaisia voitaikinasta.

Voitaikinaa voi toki tehdä itsekin. Olkaa halukkaat hyvä vaan, mutta meillä se ostetaan kaupan pakastealtaasta. Aktivoidakseni uhmaikäistä painoimme voitaikinalevyistä piparimuotilla kauniita kukkia. Pohjat kannattaa tehdä mahdollisimman isolla muotilla, sillä ne kutistuvat jonkun verran uunissa. Kukkasiin ripottelimme päälle seesaminsiemeniä koristeeksi. Ennen siementen ripottelua voitelin kaikki kukkaset kananmunalla.

Toteutin moussepohjan tällä kertaa sekoittamalla keskenään vaahdotettua kermaa ja valutettua kreikkalaista jogurttia. Jogurtti tuo massaan hyvää hapokkuutta ja todella kuohkean jämäkän rakenteen, mutta sen voi aivan hyvin korvata tuorejuustolla. Meillä sattui jogurttia löytymään kaapista ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kokeilen sitä tuorejuuston sijaan. Massasta tulikin yllättäen rakenteeltaan parempi, kuin tuorejuustolla pelatessa. Pieni vaiva siis kannatti.

 

Jennan känny 806

Jogurtin valuttaminen on helppoa. Laitoin n. 2 dl kreikkalaista jogurttia suodatinpaperiin kahvinkeittimemme irroitettavaan suodatinosaan, lautasen alle (huomioi tippalukko!), folion päälle ja yöksi jääkaappiin. Aamulla vastassa oli itsetehty tuorejuusto, kuitenkin hieman hapokkaampi, kuin kaupan versio. Tällä tyylillä voi tehdä itselleen myös leivälle levitettä. Sekaan voi jo illalla sekoittaa esimerkiksi ruohosipulia tai mieluisia kuivayrttejä. Miksei vaikka valkosipulia ja aurinkokuivattua tomaattiakin!

Jennan känny 800

Mies oli ostanut kaupan lihatiskistä valmiiksi siivutettua savukassleria ja se sopi tähän kokonaisuuteen kuin nenä päähän. Halutessaan sen sijaan voi käyttää myös vaikka savuporoa, kalkkunaa tai pelkkiä kasviksia. Mieleeni juolahtaa heti sipuli, aurinkokuivattu tomaatti, paprika tai hienojakoinen porkkanaraaste ja rusinat. Mielikuvitus on rajana.

Täytettä tuli aika reilusti, sillä en halunnut jättää kaappiin puolikkaita kermapurkkeja pyörimään. Täyte riitti kahteen pakettiin voitaikinalevyjä. Täyttämättömät voitaikinakukkaset säilyvät hyvin muutamia päiviä ja ne voi myös helposti pakastaa myöhempää käyttöä varten. Ylijääneet täytteet menevät hyvin vaikka iltapalalla ruisleivän tai limpunpalan päällä. Lisäksi vaikka salaatinlehtiä.

Jennan känny 803

 

 

Savukasslermoussella täytetyt voitaikinakukkaset

By 7.12.2014

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 15 minutes

Instructions

  1. Sulata voitaikinalevyt. Paina piparimuotilla levyistä kukkia tai muita haluamiasi kuvioita. Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
  2.  Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon valutettu jogurtti. Leikkaa kassler suikaleiksi ja lisää vaahtoon.
  3.  Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta nyrkissä liika vesi pois. Silppua sipuli mahdollisimman hienoksi. Lisää vihannekset vaahtoon. Mausta maun mukaan. 
  4. Halkaise jäähtyneet voitaikinakukkaset terävällä veitsellä ja täytä moussella.
Print Friendly

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>