Ruu – raikas appelsiinisprizer

Tänä keväänä minusta tulee ensimmäistä kertää täti. Olen todella iloinen kunniasta. Meillä tulevaa pienokaista odotellaan jo innokkaasti. Intoa vielä lisäsi siskolleni järjestetyt vauvakutsut. Siskoni luonteen mukaisesti jätimme kaikki pastellisävyt pois ja järkkäsimme kemut valkoisen ja hopean sävyissä.

Halusin aloittaa juhlat alkumaljan nostamisella vauvalle ja laajentuvalle perheelle. Koska juhlat olivat siskolleni tarkoin varjeltu salaisuus kyselin mm. hänen mieheltään juhlittavan drinkkimausta. Lemppariksi ehdotettiin sprizeriä. Perinteinen sprizer sekoitetaan valkoviinistä ja kivennäisvedestä, mutta siitä on tehty myös hyvinkin mielikuvituksekkaita versioita. Ajattelin itse lisätä yhden version muiden joukkoon.

Jotain keväistä juomaan piti saada. Sen piti myös jollain lailla kuvastaa vauvan energistä otetta elämänsä alkuhetkiin. Appelsiinit olivat pian aika selvä valinta. Erilaisia sprizereitä hetken googlattuani siirapin keittäminen vaikutti oikealta menetelmältä. Mukaan valikoitui vähän äitiä, kauniin eleganttia vaniljaa. Isä kuvasti räväkkä tähtianis. Molemmat mausteet ovat vahvoja persoonia, mutta käyvät niin hyvin myös yhteen.

Sitten ei muuta, kuin kilo appelsiineja kaupasta ja testailemaan. Parin appelsiinin kuori ja mehu kattilaan, joukkoon vähän sitruunamehua. Lisäksi vaaleaa siirappia ja mausteet. Reipas 20 minuuttia hiljaista poreilua, monen monta maistelukertaa ja tuotos oli mieluista. Pieni maistiainen kivennäisveden kanssa, kyllä, täyttä rautaa. Ei muuta, kuin siirappi lasipurkkiin ja jäähtyneenä jääkaappiin odottelemaan vauvakutsuja, joissa alkumaljaa kehuttiin kiitettävästi.

10386291_10153087270785325_9017449042619562207_nKuvan taustalla mukavasti esikoisen unilelu…

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>