Rommi-luumukakku

Toissajouluna ihastuin ikihyviksi mehevään taatelikakkuun, joita voitimme esikoisen päiväkodin jouluarpajaisista kaksin kappalein. Olen aina nyrpistellyt nenääni ”kuivakakuille”, jotka todella ovat olleet nimensä veroisia. Sitten perheeseen siunaantui näitä turhia leivonnaisia ja vielä kaksin kappalein. Miten ne ikinä tulisivat syötyä? Kyllä ne tulivat! Siitä lähtien suhtautumiseni kahvikakkuihin on ollut hyvin suvaitsevainen, niinkuin ajan henkeen kuuluu olla.

Riivinrauta 138

 

Tänä jouluna -kun aikaakin kotirouvana ollessa on- ajattelin kehitellä oman versioni maukkaasta joulunajan kahvikakusta, joka olisi mehevä, mausteinen ja jollakin tavalla moniulotteisempi, kuin perinteiset tiikeri- ja hiekkakakut. Etsit Internetin syövereistä perus taikinapohjan ja siihen lisäsin mieleiseni mausteet. Rakastan pehmeäksi liotettuja kuivattuja luumuja ja joulutorttuihin käytettävää luumumarmeladia yli kaiken! Rommi on väkevistä alkoholeista yksi suosikkini kautta aikain (kunhan ei ihan sellaisenaan tarvitse juoda) ja kaapin kätköistä löytynyt tumma leivontasuklaa ja kaneli saivat kunnian kompata kakussa näitä makuja.

Riivinrauta 164

 

Ilokseni sain todeta, että taikinpohjasta tuli munaton. Vink vink siis sinne rakkaiden lukijoideni koteihin, joissa kananmuna on allergiaa aiheuttavien asioiden listalla. Tämä kakku sopii hyvin myös teille!

Riivinrauta 189 – Kopio

 

Helppouden ollessa avainasemassa kaikessa tekemisessäni sain ilokseni todeta tämän kriteerin täyttyvän erinomaisesti  reseptin suhteen. Oikeastaan ainoat todelliset työvaiheet olivat voin sulattaminen mikossa, suklaan ja luumujen pilkkominen ja kakkuvuoan voitelu. Muutoin leivontaurakka koostui ainesten sekoittelusta kulhossa ja kakun paistamisesta uunissa.

Riivinrauta 191 – Kopio

 

Tein kakun hyvissä ajoin ennen joulua, jottei tätäkään asiaa tarvitse stressata aatonaattona, vaan rentoutumisen ja joulun viettämisen voi aloittaa hyvissä ajoin. Kahvikakut tunnetusti paranevat ajan kuluessa. Tämä kakku nökötti jääkaapissa neljä päivää ja maut ehtivät juuri mukavasti tasaantua. Kakkua voi hyvin säilyttää myös vähän viileämmässä keittiön komerossa, missä kakun sisältämä suklaa ei pääse sulamaan.

Riivinrauta 134

 

Rommi-luumukakku

By 20.12.2014

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 1 stars - based on 1 review(s)

Ingredients

Instructions

1. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Lisää joukkoon maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi.

2. Pilko suklaa ja lisää taikinaan

3. Lisää luumumarmeladi. Jos käytät kuivattuja luumuja voit halutessasi liottaa niitä muutaman tunnin vedessä. Hienonna luumut taikinaan. Lisää rommi.

4. Voitele kakkuvuoka ja jouhota korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Kaada taikina vuokaan. Kiepauta lusikalla taikinaan kevyt ura niin, ettei kakku jää paitamisen jälkeen alapinnalta kuperaksi ja kiikkeräksi.

5. Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna jäähtyä ja kumoa. Säilytä viileässä.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>