Pikkujoulutunnelmaa, punasipulihilloketta ja tuunattua sinappia

Juhlimme ystäväperheen kera pikkujoulua sunnuntaina melko perinteisin menoin. Illan ohjelmassa oli ruokaa ja juomaa, pipareiden koristelua, pikkujoululahjojen vaihtamista sekä kakkua ja glögiä. Kiireisen kotiäidin näkökulmasta esikoisen leikkiseura oli enemmän, kuin tervetullutta. Oli mukavaa uppoutua pitkästä aikaa vain aikuisten juttuihin.

137

 

Pöytään katoin perinteisiä joulun makuja. Söimme sinappihunnutettua possunfilettä ja kermaperunoita leipäjuustosalaatin, sienisalaatin, hillotun punasipulin, luumujen ja tuunatun sinapin kera. Vieraamme toivat tullessaan jälkiruuaksi ihanan kanelijuustokakun, jonka resepti löytyi uusimmasta Pirkka-lehdestä. Suosittelen kakkua lämpimästi kaikille! Ihan mielettömän samettinen, kermainen ja pehmeän kanelinen kakku, jota koristeeksi ripotellut kohmeiset puolukat raikastivat sopivasti.

130

 

Possunfileen valmistin aiemmin jakamallani reseptillä. Kermaperunat koostuivat itse viipaloiduista perunoista, ruokakermasta ja suolasta. Salaatti muodostui lehtisalaatista, kurkusta ja leipäjuustokuutioista. Sienisalaatti oli tällä kertaa kaupan valmissalaattia, koska suolasieniä ei ollut perhepiiristä saatavilla. Minun joulupöytääni ehdottomasti kuuluvaia kuivattuja luumuja liotin kevyesti sokeroidussa vedessä kuutisen tuntia.

162

 

Punasipulihillokkeen keksin jonkin aikaa sitten hampurilaisia tehdessä. Tällä kertaa maustoin sen kuitenkin jouluisesti kanelilla, mikä sopi hillokkeeseen mielestäni todella hyvin. Syvän viininpunainen hilloke on kaunis lisäke vaalean possun vierellä. Hillokkeen voi tehdä helposti päivää paria ennen tarjoilua ja sen voi nauttia oman maun mukaan joko kylmänä tai kuumana. Hilloke valmistuu 15 minuutissa vain muutamasta raaka-aineesta.

 

Tuunattu sinappi on valmiista makeasta sinapista kolmella mausteella joulupöytään viritetty herkku, jonka tuoksussa ja aromissa kertaantuu tutut joulun vivahteet.

153

 

Hillottua punasipulia ja tuunattua sinappia

By 15.12.2014

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 10 minutes

Ingredients

Instructions

1. Kuori ja viipaloi sipulit.

2. Kaada kaikki ainekset peneen kattilaan ja freesaa hetki.

3. Alenna lämpötilaa ja hauduta n. 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa loraus vettä.

4. Kaada sinappi pieneen kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Print Friendly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>