Paistettu risotto – ylijäänyt risotto uudeksi ruokalajiksi

Kaikki italialaista, kermaista risottoa tehneet tietävät, että risotto ei täytä enää jäähtymisen jälkeen oikein mitään siltä vaadittuja ominaisuuksia. Riisi imee kaiken kosteuden, maku väljähtyy, risotosta tulee tahmea möykky kasarin pohjalle.  Loppurisoton heittäminen roskiin on epäekologista ja -taloudellista. Silti jämienkin toivoisi olevan herkullista syötävää.

Riivinrauta (129)

Risoton loihtiminen uudeksi herkuksi on ihan no big deal. Arancini on yksi maailmalla tunnettu ruoka, joka hyödyntää ylijäämärisoton paneroituina upporasvassa tiristettyinä palloina. Vierastan öljyssä keittämistä sisätiloissa sen aiheuttamien hajuhaittojen vuoksi, enkä ole myöskään mikään innokas panerointi-fani. Meidän perheen makuun sopii paremmin paistettu risotto.

Riivinrauta (127)

Paistettua risottoa tehdessä perinteisesti risotosta paistetaan pannulla yksi iso kakku, joka käännetään varovasti lautasen avulla. Risotosta pystyy silti jääkaappikylmänä muovaamaan pieniä kakkusia. Ennen muovailuja kannattaa risoton  joukkoonlisätä pikkuisen lisää parmesaania.

Riivinrauta (121)

Paistettu risotto

By 21.1.2015

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes

Instructions

1. Sekoita jääkaappikylmän risoton sekaan lisää parmesaaniraastetta.

2. Muotoile kylmästä risotosta pieniä kakkusia kevyesti öljytyin käsin.

3. Paista kakkuset voi-öljyseoksessa molemmin puolin rapeiksi.

4. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa, ja koristele parmesanilla.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>