Nyhtöpossupatongit ja jogurttidippi

Kun kasvaa aikuiseksi ja muuttaa pois vanhempien luota saa syödä voileipiä päiväruuaksi. Ihan mahtavaa! Lapsuudenkodissani vannottiin lämpimän ruoan nimeen, eikä joku täytetty sämpylä olisi mennyt ollenkaan läpi päivän pääateriana.

Täytettyjä leipiä kokatessa välttää myös kivasti sen ongelman keitetäänkö tänään riisiä, pastaa vai perunaa. Silti ateria on ihan yhtä täyttävä ja ravitseva, varsinkin kun valitsee täysjyväpatongin. Ruoanlaitto on nopeaa ja vaivatonta. Tiskiäkin tulee paljon vähemmän.

Jennan känny 565

Meillä täytettyjä leipiä harrastetaan usein päivinä, jolloin halutaan keskittyä johonkin ihan muuhun kuin kokkaamiseen. Tällainen päivä meillä oli juuri viikonloppuna, kun näimme parhaaksi vain rentoutua ja katsoa kaikki väliinjääneet tallennetut sarjat. Voisin kuvitella tarjoavani tällaisia patonkeja myös talkooväelle tai illanistujaisissa. Myös lapset hyväksyvät useimmiten erilaiset leivät syömäkelpoisten ruokien joukkoon, varsinkin jos pitää täytteet simppeleinä ja selkeästi nimettävinä.

Jennan känny 584

Tähän reseptiin käytin valmista nyhtöpossua. Minun mielestäni ei ole aina pakko tehdä ihan kaikkea alusta loppuun itse, jos kaupasta saa valmiina tasokkaan tuotteen. Sapuskan helppous ja nopeus kärisivät aikalailla, jos olisin pelkästä periaatteesta tehnyt nyhtöpossuunkin vielä itse. Myös patonki oli kaupan leipomaa, mutta paistamisen hoidin itse. Näin saadaan ruuanlaitosta nipistettyä pari tuntia rentoutumiselle. Siis ihan sohvalla rötköttämiselle perheen kesken.

Jennan känny 566

 

 

Nyhtöpossupatongit ja jogurttidippi

By 4.12.2014

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Instructions

  1. Poista pulled pork pakkauksestaan uunivuokaan ja revi kylmänä kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita joukkoon mukana tuleva maustekastike. Paista 225 asteessa kunnes pinta on paahtunut.
  2. Sekoita jogurttikastikkeen aineet. Säädä maut kohdalleen. Anna maustua hetki jääkaapissa.
  3. Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa pitkittäin kahteen osaan vielä hieman lämpiminä.
  4. Levitä patongin pohjalle tuorejuustoa. Täytä nyhtöpossulla, rucolalla, jääsalaatilla, raastetulla parmesanilla ja sipulirouheella. Valuta päälle jogurttikastiketta. Tarjoa loppu soosi leipien dippikastikkeena. Aseta patonkien kannet paikoilleen ja paina kevyesti. Tarjoa kokonaisina leikkuulaudalta tai valmiina annospaloina. Dippaa reilusti jogurttisoosiin.
Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

One Response to Nyhtöpossupatongit ja jogurttidippi

  1. Tiina

    Voi nam! Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä ja helpolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>