Nyhtistä alusta loppuun – helposti

Vuoden 2014 kovin ruokahitti taisi olla pulled pork. Monien valmistajien valmiit tai puolivalmiit versiot pyörivät kaupan hyllyille lattialle tipahtaneen lihapullan lailla. Myös lehdet ja netti tursusi erilaisia  nyhtöpossureseptejä. Milloin sitä tarjottiin pitaleivän välissä, milloin pitsan päällä. Osa tehtiin uunissa ja osa grillissä. Kaikkia reseptejä lukiessa kuolasin, kuin ylikiehuvan pastakattila.

Kesällä tuli ajankäytöllisistä syistä maisteltua aika monta valmista pulled porkia ja valkattua niistä ne parhaat. Silti joka kerta niitä maistellessa mietin miten hiton mehukasta ja maukasta itse alusta loppuun tehty nyhtis voikaan olla?

Riivinrauta (18)

 

Nyhtöpossun juju on hajoavan mureaksi kypsennetty liha. Porsaan kassler on tähän tarkoitukseen osuvin raaka-aine. Sen rasvaisuus takaa mehukkaan murean lopputuloksen ja rasvaisuus tuo mukaan myös hirmulatauksen makua. Valmiin tuotteen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Meillä sitä syödään pitsassa, patongin välissä ja viimeksi hampurilaisessa. Voi veljet, että oli hyvää!

 

Pulled pork perinteisesti marinoidaan yön yli ja haudutetaan hitaasti uunissa, noin neljä tuntia. Tällaiseen hommaan eivät meikäläisen hermot ja makuhermot ole tehty ollenkaan. Tein perinteiset Riivinraudat ja oikaisin härskisti. Liha pöydälle tunniksi BBQ Oiliin ja sitten uuniin. Lopputulos oli timanttista käyttistä. Ihan huikeaa tavaraa!

 

P.S: Lanseerasin Riivinraudan Facebook-sivuilla ensimmäisen kilpailun. Muistakaa kaikki osallistua. Aikaa on kuun loppuun asti ja palkinto paranee osanottajamäärän kasvaessa!!

Riivinrauta (25)

Nyhtöpossu

By 5.1.2015

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 04h 00min

Ingredients

Instructions

1. Ota liha tunniksi huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

2. Aseta liha uunivuokaan. Suolaa liha kevyesti. Kaada päälle BBQ-Oil ja hiero se jokapuolelle lihaan.

3. Heitä kuoritut valkosipulinkynnet kokonaisina vuokaan ja vesi päälle.

4. Paista uunissa n. neljä tuntia. Käännä liha paiston puolivälissä.

5. Anna vetäytyä hetki. Riivi kypsästä lihasta kahdella haarukalla ohuita suikaleita. Voit halutessasi nopeasti viimeistellä riivityn lihan grillivastuksen alla.

 

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>