Naudan sisafileepihviä, chilivoita ja suppilovahverorisottoa

Joskus iskee lihanhimo ja pakottava tarve saada mehukasta pihviä.  Sille kavereiksi valikoitui suppilovahverorisotto ja chilivoi. Jos chili tuntuu liian tymäkältä mausteelta suuhusi voit korvata sen yrteillä, valkosipulilla tai miksei vaikka grillimausteella jos sille päälle sattuu.

Risotto ajatellaan usein vain alkuruoaksi. Sitä se Italiassa toki onkin, mutta minun mielestäni Suomessa ei tarvitse kangistua sen takia kaavoihin. Meidän perheessä risoton kanssa nautitaan aina pihviä. Yleensä pihvi on nautaa, mutta silloin tällöin myös possua tai kanaa. Pihvin kaveriksi valmistan aina hieman tuhdimman risoton enkä niin valuvan löysää mitä se esimerkiksi Italiassa yleensä on.

 

Jennan känny 460

Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta pienellä lorauksella kermaa saa risoton makuun ihanaa samettisuutta. Toisten mielestä kerman lisääminen on perisynti. Itse olin henkeen ja vereen puritanisti, kunnes kerran parmesaanin puuttuessa laitoin risottoon lorauksen kermaa ja huomasin, että jos meinaa maun olevan pääasia on tästä periaattesta fiksua vähän joustaa. Viimeisimpään risottoon laitoin sekä perinteisen parmesaanin että pikku lorauksen kermaa. Kermankin kanssa kannattaa pysyä kohtuudessa. Hyvä määrä on sellainen, jolla maku pyöristyy, mutta risotto ei silti maistu kermalta.

Ajoitusmielessä kannattaa ensin laittaa risotto tulille ja kun se on saatu hyvään vauhtiin voi alkaa paistamaan pihvejä. Risotossa aikaa kuluu puolisen tuntia ja se ei odota syöjäänsä. Risotto alkaa jäähtyessään kuivua riisin yhä imiessä nestettä itseensä. Ruokailijoiden pitää siis olla ensin pöydässä valmiina syömään ja vasta sitten risotto kannetaan pöytään. Pihvit saavat vetäytyä ainakin kymmenisen minuuttia, joten kannattaa tähdätä paistamisen aloitus siihen hetkeen, kun risottoon on lisätty ekat nesteet. Ja kuten aina, kannattaa kaikki raaka-aineet olla hellan vieressä valmiina ennenkuin etenee sen edemmäs, ettei vaan mene häsläämiseksi.

Jennan känny 448

 

 

Naudan sisafileepihviä, chilivoita ja suppilovahverorisottoa

By 6.12.2014

 

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 55 minutes
  • Rating 4 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 11
  • Allergens :
Nutrition facts : Calories: paljon;

Instructions

  1. Ota liha huoneenlämpöön. Kuullota sienet, silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Siirrä erilliseen astiaan odottamaan. Kuullota riisi öljyssä kunnes riisinjyvät muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon sienet ja sipulit.
  2. Kaada pannulle valkoviini ja 1dl kasvislientä. Hämmennä kevyesti kunnes neste on suurimmaksi osaksi imeytynyt. Lisää kasvislientä. Jatka, kunnes riisi on napakan kypsää, ei aivan pehmeää. Lisää joukkoon parmesan-raaste. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen vaatiessa.
  3. Paista pihviliha voi-öljyseoksessa haluamaasi kypsyyteen. Pihvin ollessa paksu viimeistele paisto uunissa. Tarkista kypsyysaste paistomittarilla. Anna vetäytyä.
  4. Sekoita pehmeään voihin chili ja Texas Pete-kastike. Pyöräytä nokare maustevoita pihvin päälle.
Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>