Mureat suklaahippukeksit

Leivonta lasten kanssa voi olla joko ihanaa yhteistä tekemistä tai sitten täyttä tuskaa ja helvettiä alusta loppuun (siis ainakin meillä). Jos resepti on simppeli ja työvaiheet helppoja sekoita yhteen-tyylisiä voi leivontahetki olla kivaa ajankulua ja jopa hermolepoa äidille.

Uhmaikäisemme on haastava kumppani keittiössä, mutta keksimällämme luottoreseptillä pelatessa saamme sovun säilymään köökissä. Pienemmällekin lapselle resepti on hyvää harjoitusta keittiöhommiin ja itsenäiseen toimimiseen, kunhan vanhempi sulattaa rasvan ja pilkkoo suklaat avuksi. Kaikesta muusta selvitytyy toimelijas lapsi itse.

keksi 1

 

Keksien joukkoon on lisätty rekkalastillinen kaikkea ihanaa: maitosuklaata ja tummaa suklaata, sekä mysliä ihanine kuivattuine hedelmineen. Lopputulos on murea, pikkuisen tahmea, rapsakka ja myslin takia kekseissä on mukavasti myös pureskeltavaa.

keksi 3

 

Leipoja saa itse päättää mitä sokeria kekseihin käyttää. Eri sokereilla tulos on erilainen. Valkoinen hienosokeri antaa vaalean ja rapean tuloksen, demererasokeri tuo kekseihin hieman karamellista makua ja fariinisokeri taasen saa keksit pysymään mureina. Näitä sokereita yhdistelemällä voi muokata itselleen halutunlaisen lopputuloksen, kunhan sokerin kokonaismäärä pysyy samana.

keksi 2

 

Suklaahippukeksit

By 12.1.2015

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 15 minutes

Ingredients

Instructions

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen  sokerit. Lisää kananmunat kevyesti vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin voi-sokeriseos. Sekoita hyvin.

4. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut suklaat.

5. Tee leivinpaperille kevyesti muotoillen haluamasi kokoisia keksejä ja paista 10-15 minuuttia.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>