Kotiäidin fuusiokeittiö: Lempeä kanacurry

Tänään oli jotenkin tosi hektinen päivä vaikka mitään ei tapahtunutkaan. Aika vaan valui käsistä ja yhtäkkiä huomasin kellon olevan jo vaikka mitä ja nälän kurnivan sekä omassa että esikoisen vatsassa. Päätinkin lähteä tutustumaan jääkaappimme ihmeelliseen maailmaan jos sieltä vaikka löytyisi jotakin täytettä vatsaan.

Jennan känny 674

Ensimmäisenä minua hyllyltä tuijotti paketti maustamattomia broilerisuikalieta. Nostin rasian pöydälle odottamaan kavereita. Seuraavaksi mieleen juolahti miehen kaupasta tuoma tuore inkivääri keittiön pöydällä. Esittelin kanan ja inkiväärin toisilleen ja he tulivat heti hyvin juttuun. Porukkaan lyöttäytyi vielä pätkä keltaista chiliä, joka on kasvatettu kuopuksen kummien parvekkeella. Valkosipuli, keltasipuli ja soija olivat myös innokkaita liittymään porukkaan.

Alkoi olla aika hyvä jengi kasassa. Jotain vielä uupui. Pähkäilin hetken tandoorimaustetahnan ja ketaisen currytahnan välillä ja päädyin viimeiseksi mainittuun. Näille aineksille luontainen tuki tuli riisin taholta.

Jennan känny 676

Ja ei kun kasari ja vesikattila tulille. Riisit kiehuvaan veteen ja paistokasariin loraus öljyä. Perään humpsautin pieneksi hienonnetun inkiväärin, valkosipulin, chilin ja sipulin ja heitin joukkoon kaksi ruokalusikallista currytahnaa. Näiden freesaannuttua muutaman minuutin joukkoon pääsivät broilerisuikaleet. Niiden paistuttua kevyesti lorautin soijakastiketta mukaan parisen ruokalusikkaa. Maistiainen vaikutti lupaavalta.

Jotain kuitenkin jäin kaipaamaan. Jotakin kastiketta riisin kanssa olisi hyvä olla, koska en tykkää ”kuivasta” ruuasta. Tutkin jälleen jääkaappia ja eteeni tupsahti pieni purkki ranskankermaa. Sammutin jo hellan levyt, koska riisikin oli jo valmista ja lisäsin kanan joukkoon ranskankerman. Ihan mahtava idea! Ruuasta muovautui samalla myös esikoisen suuhun sopivaa lempeämpää kanacurryä.

Jennan känny 681

 

Tämän päivän sapuskasta tuli vähän arkisempaa pikaruokaa, mutta arkisuudessaankin hyvin maukasta. Annos on fuusio itää ja omaa sovellusta. Siksi se ehkä maistuikin niin hyvältä ihan tavallisena arkipäivänä, jolloin ainoat suunnitelmat olivat tiskaus ja rentoutuminen.

Lempeä kanacurry

By 8.1.2015

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 15 minutes

Instructions

1. Freesaa currytahna, hienonnettu inkivääri, chili, sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla nopeasti. Lisää broilerisuikaleet ja paista kauniin kullanruskeiksi.

2. Lisää joukkoon soija ja ranskankerma. Koristele hienonnetulla korianterilla.

3.Tarjoa basmatiriisin kera.

Print Friendly

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>