Kinkkumousseleivät

Joskus vieraita tulee sellaisena päivänä, kun tekemistä on paljon. Kaupasta saa ihan hyvää valmista, mutta usein ne ovat rasvaisia, eivätkä kovinkaan ruokaisia. Kahvitarjottavat ovat vieraille aina yksi päivän aterioista ja on mukavaa tarjota jotakin, missä on vähän pureskeltavaakin, mausta tinkimättä.

2015-01-26 11.24.56

 

Kinkkumousseleivissä yhdistyy kuitupitoinen hyvä täysjyväleipä ja suussasulava kinkkumousse. Täytettähän voi varioida oman fiiliksen ja vieraiden mieltymysten mukaisesti vaikka loputtomiin. Sekaan sopisi vaikka tonnikala, savulohi tai miksei kebabliha tai salamisuikale. Myös tuorejuuston makua vaihtamalla vieläkin enemmän vaihtelua.

2015-01-26 11.21.40

Harrastan innokkaasti erilaisia versioita muossella päällystetyistä leivistä, sillä minulle tämäntyyppinen tarjottava tuntuu helpolta ja nopealta ja mikä parasta vähätiskiseltä. Leivät voi täyttää etukäteen ja vieraiden saavuttua pelkkä kahvinkeittimen nappaaminen päälle riittää. Moussemassan voi – ja se kannattaakin – tehdä jo edellisenä iltana, jotta maut sekoittuvat hyvin.

2015-01-26 11.21.11

Kinkkumousseleivät

By 26.1.2015

  • Prep Time : 20 minutes

Instructions

1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

2. Hienonna sipuli ja kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita massaan.

3. Kisää joukkoon kinkkusuikale ja mausta mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna massan maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

4. Halkaise leipäsiivut kahteen osaan. Lusikoi jokaisen palan päälle moussea ja koristele kinkkusuikaleilla ja salaattisekoituksen lehdillä.

Print Friendly

 

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>