Italialaiset lihapullat

Olen ihan hulluna italialaiseen ruokaan. Sen makumaailmaa iskee jonnekin tosi syvälle aivojeni mielihyväkeskukseen. Tulipa joskus kouluaikoina tehtyä esitelmäkin italialaisista liharuoista  maakunnittain…

Kirjahyllyyni on aikojen saatossa löytänyt tiensä italialaisia reseptejä monipuolisesti esittelevä Trattoria-kirja. Yksi kirjan resepti on selvästi yli muiden ja kirjakin yleensä haluaa avautua juuri kyseiseltä aukeamalta. Aukeaman reseptissä polpetti alla ferrigno (vasikan-sianlihapyörykät) yhdistyy kaikki italialaisen keittiön hienoimmat elementit: pancetta, parmesan, tomaatti ja vaivattomuus. Makua löytyy rekkalastillinen, valmistus on ihan yhtä vaivatonta, kuin suomalaistenkin lihapullien valmistus ja tästä ruoasta on vaikka juhlapöydän wau-efektiksi.

2014-12-29 14.44.01

 

Tuttuun tapaan olen muokannut reseptiä suomalaiseen kotikeittiöön sopivaksi, mutta tällä kertaa se ei ollut vaikeaa. Jauhelihana on nauta-sikaa, pancetta korvataan pekonikuutiolla ja maidossa liotettu kuiva leipä korppujauhoilla ja maidolla. Lisäsin reseptiin myös tölkillisen tomaattimurskaa, jotta kastiketta saa spagetille hieman enemmän.

092

 

Tarjoan pyörykät aina spagetin kera. Täytyy myös mainita, etten ole koskaan saanut näistä pyöryköistä yhtäkään negatiivista palautetta!

 

093

Italialaiset lihapullat

By 29.12.2014

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 20 minutes

Ingredients

Instructions

1. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset isossa kulhossa hyvin keskenään. Muovaa 24 isoa pullaa ja litistä kevyesti hieman ovaaliin muotoon.

2. Ruskista pullat oliiviöljyssä paistokasarissa molemmin puolin. Siirrä valmiit sivuun lautaselle.

3. Lisää pannulle sipulisilppu, tomaattipyree ja sokeri. Freesaa hetki ja lisää tomaattimurska. Ohenna tarpeen mukaan vedellä.

4. Lisää pyörykät kastikkeeseen, peitä kannella ja anna hautua 5-10 minuuttia.

Print Friendly
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>